cene računovodskih storitev in produktivnost

Na cene računovodskih storitev vpliva tudi produktivnost

Kadarkoli se pogovarjamo o cenah računovodskih storitev, ne smemo nikoli izvzeti premisleka o učinkovitosti. Če nekdo storitve ponuja po nižji ceni je lahko razlog tudi v tem, da je stroškovno bolj učinkovit.

Ker na tej točki že marsikdo zavija z očmi, naj vseeno napišem, da že po sami ekonomski teoriji tehnološke spremembe premaknejo proizvodnjo funkcijo navzgor. To konkretno pomeni, da računovodski servisi, ki izkoriščajo tehnološki napredek z istimi stroški (inputi) ustvarijo več (output). Vseeno naj na tej točki opozorim, da je vzrok za dumping cen, poleg tehnoloških cen, pogosto tudi v nelojalni konkurenci. Pri slednjem pa vsak odgovoren računovodja žal ne more kaj dosti narediti. Če želi zasledovati primeren nivo kakovosti, potem to za seboj pač potegne tudi strokovnost, vlaganje v zaposlene, delovanje skladno s standardi in predpisi, itd.

Torej, ostane pravzaprav zares bolj kot ne dvigovanje učinkovitosti. Pri tem je dobra novica to, da lahko tehnologijo vsak obrne tudi sebi v prid.

Pri DigiAs pa smo zares trdo delali ravno v teh smeri – zagotoviti še boljšo rešitev in omogočiti še večjo avtomatizacijo ter učinkovitost pri knjiženju sodobnih rešitev za izvajanje plačilnih in drugih transakcij (Fintech), ki jih podjetniki tako radi uporabljajo… saj veste Paypa, Revolut, Wise in ostali ponudniki.

 

Vas zanima večja učinkovitost?

Samodejno uvažanje izpiskov in povezava

Trenutno DigiAs podpira že okoli 20 različnih plačilnih ponudnikov. Pri tem pa smo za nekaj najpogostejših razvili še t.i. PRO variante. Pri slednjih se naša rešitev direktno poveže s ponudnikom fintech, vaš računovodski servis pa potem kar direktno prejema izpiske v računovodski program.

In na tej točki lahko že takoj naštejemo 7 vidikov učinkovitosti, ki vas naredijo konkurenčnejše:

  • V celoti se izognete točni obdelavi in prepisovanju,
  • Transakcije in vsi podatki so absolutno točni, brez napak,
  • Izognete se zamudnim popravkom in kontrolam končnega zneska,
  • Podatki so lepo urejeni, z opisi in vsem, kar ste sicer vajeni od klasičnih bank,
  • Prihranek na času je, glede na podatke uporabnikov, med 70-80%,
  • Sistem dela ves čas, brez odsotnosti, dopustov in bolniška,
  • Strošek na 1 dokument (ali 1 transakcijo) je zanemarljiv, v primerjavi s stroškom dela, ki bi ob tej obdelavi nastajal.

Torej – že osnovni moduli DigiAs omogočajo zares velike prihranke. Z našimi PRO modulu, pa se zadeva še bolj pozna. Preverite, koliko časa in denarja vam prihrani – na boljo vam je polno-delujoč 14 dnevni brezplačni preizkus!

logo
ZNAJDI SE informatika d.o.o., 
Humekova ulica 19, 8270 Krško, Slovenija

Naj DIGITALNO postane UČINKOVITO

Najdete nas: