Kaj o prihodnosti računovodstva pravijo svetovni strokovnjaki v Londonu

Kaj o prihodnosti računovodstva pravijo svetovni strokovnjaki v Londonu

Ta teden je potekala ena največjih računovodskih konferenc na svetu – London Accountex, kjer se zberejo vsi vodilni svetovni ponudniki rešitev za računovodje. Tudi naša ekipa je bila prisotna, saj nas resnično zanima, kakšni so trendi in kam gre razvoj.

In povemo vam – situacija je, milo rečeno, zanimiva; morda celo nekoliko strašljiva. O tem predavajo največji strokovnjaki s področja računovodstva in rešitev za računovodje na svetu. In če bi moral povzeti v 3 besedah, bi izbral naslednje tri:

  • Avtomatizacija,
  • Umetna inteligenca,
  • Svetovanje.

 

Vas zanima večja učinkovitost?

V bistvu pa bi lahko to zajel tudi v eno poved, ki bo nekoliko bolj zgovorna:

Vsi računovodje se bodo morali močno prilagoditi, kajti tisti ki se ne bodo, jih bodo rešitve za avtomatizacijo, v kombinaciji z umetno inteligenco v zelo kratkem obsodile na propad. Meja, kjer pa se avtomatizacija in AI končata, pa je svetovanje, zato je zdaj čas, da se začnemo na to pripravljati.

Naša rešitev, DigiAs, je vsekakor ena takšnih, ki ne zgolj avtomatizira delo, ampak vam s tem prihrani ogromno časa in tako tudi omogoča, da več časa namenite storitvam z višjo dodano vrednostjo, ne pa zgolj »pretipkavanju«. 

logo
ZNAJDI SE informatika d.o.o., 
Humekova ulica 19, 8270 Krško, Slovenija

Naj DIGITALNO postane UČINKOVITO

Najdete nas: